Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:34 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuții despre majorarea salariului minim, la Ministerul Muncii. La cât ar putea ajunge venitul minim garantat

ro

23 Aug, 2016 18:01 1538 Marime text
Ministerul Muncii discuta cu partenerii sociali despre majorarea salariului minim. În opinia președintelui Confederației 'Cartel ALFA', Bogdan Hossu, salariul minim brut garantat în plata ar trebui să crească, de la 1 ianuarie 2017, la nivelul de 1.450 de lei, scrie Agerpres.

„Eu sunt de acord ca salariul minim trebuie să ajungă undeva la 2.100 de lei brut, dar a face acest lucru într-un singur pas este nerealist. Avem nevoie de o perioadă, de patru ani probabil, pentru a ajunge la un asemenea tip de salariu. Asta înseamnă o creștere anuală cu aproximativ 200 de lei. La 1 ianuarie 2017 ar trebui să avem 1.450 de lei salariu brut minim garantat în plată”, a explicat Hossu.

Potrivit deciziei asumate, în data de 11 august, de către membrii grupului de lucru constituit, la nivelul MMFPSPV, în vederea stabilirii unui mecanism de ajustare a salariului minim, urmează să fie realizat, de către o comisie compusă din maximum zece experți, un studiu independent (atât perspectiva angajaților, angajatorilor, cât și cea a cadrului macroeconomic) cu privire la salariul minim. În discuția grupului de lucru a fost avansată și propunerea selectării unei companii care să realizeze această analiză.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii