Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul SRI, Eduard Hellvig „Suntem martori în aceste zile la o divizare în societatea românească” (video)

ro

25 Jan, 2017 19:02 2492 Marime text
În aceste zile există o divizare în societatea românească și au loc atacuri fără precedent la adresa Serviciului Român de Informații, a declarat astăzi directorul SRI, Eduard Hellvig, la finalul audierilor în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI.

„Suntem martori în aceste zile la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa instituției al cărei director sunt", a afirmat Hellvig.

El a precizat că a preluat mesajele „venite din partea persoanelor de bună credință" și că le va trata cu toată seriozitatea adecvată situației.

Directorul SRI a menționat că nu are date și dovezi care să confirme ce se vehiculează în spațiul public, însă, dacă ele există, atunci trebuie puse la dispoziția anchetatorilor.

„Am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituție puternică și serioasă a statului român", a spus Hellvig, care a subliniat că SRI are instrumente să se apere, dar mai ales să îi apere pe cetățenii României.

„Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în fața amenințărilor, iar asta nu folosește nici instituțiilor statului român și nici românilor", a punctat directorul Serviciului, care și-a exprimat speranța că aceste lucruri se vor opri, pentru binele României.

„SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", a subliniat Eduard Hellvig.


Sursa foto: Captură video Digi24

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii