Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:23 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC organizează o conferință de lansare a trei proiecte importante pentru judeţul Constanţa

ro

15 Jul, 2019 12:25 482 Marime text
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, alături de Consiliul Județean Constanța, organizează o conferință de lansare a trei proiecte extrem de importante pentru județ. Evenimentul va avea loc marți, 16.07.2019, ora 14.30, la sediul UAT Județul Constanța, Sala Remus Opreanu.

Contractele de finanțare au fost depuse de DGASPC Constanța cu susținerea Consiliului Județean Constanța și au fost semnate în cursul lunii mai a acestui an. Fondurile au fost accesate prin Programul Operațional Regional și Programul de Interes Național. Cele trei proiecte - „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont“ și „Sprijin pentru o Viață Normală“ – au o valoare totală de aproximativ 14 milioane lei.

Cele trei proiecte se înscriu în strategiile naționale privind dezvoltarea de servicii sociale care să conducă la participarea deplină a copiilor, tinerilor și persoanelor din sistemul de asistență socială și protecția copilului în societate, prin continuarea procesului de dezinstituționalizare și tranziția către comunitate.
 
Despre proiecte
 
Titlul proiectului: „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“ COD SMIS 119917
Programul Operațional Regional  2014-2020 P.O.R.2017/8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în orașul Murfatlar, str. Ion Creangă, nr. 27, județul Constanța, aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe str. Pandurului, Nr.120, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi aferent proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. Perioada de implementare, conform contractului, este de 37 de luni iar perioada de implementare propriu-zisă este de 8 luni
Finanțare: 4.509.883,09 lei
 
Titlul proiectului: “Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”, COD SMIS 116058 Finanțare: Programul Operațional Regional  2017/8/8.1/8.3/C/1 Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79P, județul Constanța, aferent proiectului „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79J, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate.
1.3: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în str. Horia Agarici , nr.5, județul Constanța în vederea deschidereii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate (durata de impementare 18 luni)
Finanțare: 5.652.727,51 lei
 
Titlul proiectului: "Sprijin pentru o viață normală''  RCE 212; Finanțare: Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate
:1.1: Construirea a patru locuințe protejate în localitatea Băneasa, comuna Băneasa, județul Constanța a câte 10 locuri/per locuință                                               
1.2: Modernizarea/reabilitarea/dotarea imobilului din localitatea Băneasa, comuna Băneasa, Județul Constanța în vederea deschiderii unui Centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor serviciilor de tip Locuințe Protejate și din comunitate.
Finanțare: 3.533.186 lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii