Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii noi în cazul crimei de la metrou. Agresoarea a avut discernământ. Psihiatrii o numesc ”un caz demn de studiat”

ro

14 Dec, 2017 21:54 1291 Marime text
Autoarea crimei de la metrou a avut discernământ şi şi-a planificat faptele cu sânge rece, spun experţii psihiatri, după ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de la metrou, relatează Digi 24.

Agresoarea și-a ales victime neatente, aflate aproape de marginea peronului. A atacat cu toată forţa, cu doar câteva clipe înainte că metroul să între în staţie: a vrut să fie sigură că victimele sale nu au nicio şansă.

„Din punct de vedere medical, această acțiune a fost dusă la capăt cu conștiința, fără conștientă și cu înțelegere cât se poate de clară a urmărilor. Invocarea bolii psihice spune că în față unui anchetator, persoană va mima dezorganizarea psihică”, spune Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru.

„A existat un timp, o întârziere în momentul în care a țintit victima și a împins victima, apoi în momentul în acre victima a căutat să se replieze apare un al doilea gest prin care persoană este evident că știe ce face. Nu se sperie, nu caută în momentul respectiv vreun gest prin care să salveze persoana, după ce ar fi avut, să zicem, un impuls de moment”, afirmă medicul.

La începutul lui octombrie, agresoarea a depus o plângere la o secţie de poliţie din Craiova. Şi-a acuzat fratele că ar fi violat-o pe când avea doar cinci ani. Poliţiştii au verificat plângerea, au clasat-o, dar nu şi-au pus întrebări despre starea psihică a reclamantei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii