Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperite în vama Negru Vodă Un microbuz Mercedes şi un autoturism Nissan furate din străinătate

ro

07 Aug, 2014 10:41 1563 Marime text
Un microbuz Mercedes şi un autoturism Nissan care figurează ca fiind furate din Franţa, respectiv Spania, au fost descoperite în P.T.F. Negru Vodă.

Valoarea totală a celor două autovehicule este de aproximativ 12.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră susţin că ieri, în jurul orei 03.50, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Ionuţ C., în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Brăila, care conducea un microbuz Mercedes Vito cu numere de Franţa.
Verificările au scos la iveală faptul că microbuzul figurează ca fiind furat din Franţa, din data de 25.06.2014.

Cu o zi înainte, în jurul orei 20.45, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Alexandr S., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 46 ani, care se afla la volanul unui autoturism marca Nissan Primera, cu numere de Republica Bulgaria.
În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul figurează în baza de date ca fiind furat din Spania, din data de 06.03.2006.

Conducătorii auto au declarat că au achiziţionat autovehiculele de la un cetăţean român, respectiv de la unul bulgar, fără a cunoaşte că acestea sunt declarate ca fiind furate.

Autoturismele au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor, valoarea microbuzului fiind de aproximativ 7.000 de euro, iar autoturismul a fost evaluat la 5.000 de euro.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi conducători auto lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Maşini cu certificate ITP false

De asemenea, tot în PTF Negru Vodă şi PTF Ostrov au fost descoperite un Peugeot şi un BMW cu certificate tip I.T.P. false.

Astfel, ieri, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.I., în vârstă de 29 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Republica Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, în P.T.F. Ostrov a fost identificat cetăţeanul român R.I., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat tip I.T.P. fals.

Bărbaţii în cauză au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Autoturismele conduse de doi bărbaţi care nu posedau permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă alţi doi cetăţeni români care conduceau autovehicule marca Dacia şi Citroen, înmatriculate în România, respectiv Franţa, fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Ieri poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autovehicule conduse de doi bărbaţi care nu posedau permise de conducere.

În primul caz, în jurul orei 10.15, în zona de competenţă a S.P.F. Chilia, a fost identificat cetăţeanul român C.I., în vârstă de 54 ani, care conducea un autoturism marca Dacia, iar la solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În al doilea caz, înregistrat în jurul orei 21.20, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au oprit pentru control un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Franţa, în care se aflau două persoane.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan, cetăţeanul român O.G., în vârstă de 21 ani, nu posedă permis de conducere.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit conducătorilor auto, domiciliaţi pe raza judeţelor Vaslui, respectiv Constanţa, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii