Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație din Serbia, la CCINA Constanța Directorul Jugănaru, despre atragerea investitorilor sârbi

ro

02 Sep, 2016 10:47 1664 Marime text
Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru și preşedintele Camerei Economice din Vojvodina, Ratko Filipović, s-au întâlnit, ieri, pentru a discuta despre perspectivele dezvoltării relaţiilor economice între agenţi economici constănţeni şi companiile sârbești.
 
Evenimentul a avut loc la sediul CCINA Constanţa, iar delegaţia sârbă a fost compusă din şeful delegaţiei, Milan Gutić, preşedintele Camerei Economice din Vojvodina, Ratko Filipović şi magistratul Novica Hornjak.
 
Directorul general, Ion Dănuț Jugănaru, a prezentat principalele domenii de activitate ale firmelor din judeţul Constanţa, referindu-se, în special, la transportul pe Dunăre şi la acţiunile care trebuie întreprinse, pentru ca Dunărea să poată fi un fluviu navigabil în orice perioadă a anului. Jugănaru a subliniat că, există, în momentul acesta, foarte puţine firme cu capital sârbesc, înmatriculate în judeţul Constanţa, şi că se doreşte atragerea de mai mulţi investitori sârbi în judeţul nostru.
 
Preşedintele Camerei Economice din Vojvodina, Ratko Filipović a afirmat că, domeniile cele mai atractive pentru companiile din ambele ţări ar fi agricultura, transportul fluvial  şi domeniul energetic. Astfel, în luna octombrie, la Novisad va avea loc Forumul Țărilor Riverane Dunării, iar în luna mai, 2017, va avea loc cel mai mare Târg european de agricultură.
 
Părţile au adus în discuţie participarea firmelor româneşti la cele două evenimente, dar şi a companiilor sârbești la târgurile organizate de CCINA la Constanţa, cum ar fi Expoagroutil, Tinimtex sau Salonul de Dotări Hoteliere. 
 
În cadrul întâlnirii s-a semnat şi un acord de cooperare între Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera Economică din Vojvodina, protocol ce ar urma să deschidă accesul la informaţii pentru companiile din cele două regiuni, să asigure consultanţă şi spijin companiilor nou infiinţate cu capital străin şi  să sprijine companiile în participarea lor la misiuni economice, expoziţii şi târguri specializate, se arată într-un comunicat CCINA. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii