Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţia ministrului delegat pentru Afaceri Europene „Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept!

ro

18 Jun, 2018 15:21 1187 Marime text


Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut asăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubačić, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar și al recentului discurs susținut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, informează MAE.

În cadrul discuției au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părți stabilind necesitatea identificării de noi modalități de consolidare a dialogului dintre România și Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene.
Ministrul delegat a evidențiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România și Regatul Țărilor de Jos pot identifica elemente de convergență.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat dorința României de a se integra în spațiul Schengen, precizând că țara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecția graniței externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră.
„Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene și dorim să promovăm împreună politici și soluții menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ținând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că țara noastră dorește să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate și de protecție a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente față de integrarea noastră trebuie să știe că au la fel de mult de câștigat din apartenența noastră la spațiul comun. România susține o «Uniune de drept și a drepturilor», în care regulile, normele și legislația europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept“, a explicat ministrul delegat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii