Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie istorică în Uruguay. A fost legalizată marijuana

ro

11 Dec, 2013 14:28 1282 Marime text
   Uruguay a devenit prima țară din lume în care consumul și comențul de marijuană este legal.
    După aproape 12 ore de dezbateri, senatorii au aprobat controversatul proiect de lege. În continuare, oricine a împlinit 18 ani, poate cumpăra până la 40g de droguri într-o lună.
     Guvernul speră că în acest fel va ajuta la combaterea cartelurilor de droguri, criticii însă spun că numărul utilizatorilor va crește.
    Sute de tineri s-au adunat în fața clădirii unde urma să se voteze legea, pentru a urmări pe un ecran imens, ședința transmisă în direct. Ei au petrecut pe fondul muzicii reggae, iar unii fluturau frunze de marijuana.
     Dar nu toată lumea a fost mulțumită de aprobarea legii. Senatorul Pedro Bordaberry din partea Partidului Conservator a declarat că țara sa nu ar trebui să devină un ,,cobai pentru experimentul președintelui  Mujica". Am fost cunoscuți pentru carnea noastră excelentă și fotbal, acum lumea este cu ochii pe noi din cauza legalizării marijuanei."
Legea  a atras de asemenea numeroase critici internaționale. Agenția de Control al Narcoticelor (INCB) a avertizat legea ar ,,fi în contradicție totală cu prevederile tratatelor internaționale legate de droguri la care Uruguay este parte".
Aprobarea istorică din Uruguay  vine pe fondul dezbaterilor tot mai aprinse despre legalizarea drogurilor în America Latină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii