Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:10 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce şi-a amânat preşedintele Klaus Iohannis vizita în Republica Moldova

ro

19 Jan, 2015 19:33 798 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această ţară condiţiile pentru vizita lui Iohannis, preconizată iniţial în 22-23 ianuarie.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax, convorbirea telefonică între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-a realizat la iniţiativa înaltului demnitar de la Chişinău, dialogul fiind dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova şi negocierilor în vederea alcătuirii unui nou guvern.
 
Potrivit sursei citate, ”preşedintele Iohannis i-a mulţumit lui Timofti pentru prezentarea circumstanţelor politice actuale şi şi-a exprimat din nou speranţa că un guvern puternic, reprezentativ şi cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chişinău”.
 
”Totodată, cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condiţiile pentru vizita de stat a Preşedintelui României, programată iniţial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii înalţi oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului şi validarea unui guvern la Chişinău vor asigura condiţiile unui dialog politic cuprinzător şi pragmatic, orientat spre susţinerea parcursului european al Republicii Moldova”, a precizat Administraţia Prezidenţială.
 
În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chişinău a preşedintelui Klaus Iohannis să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii