Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:34 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi, exercițiu de alarmare în Constanţa! IGSU pornește sirenele. Rămâneți calmi

ro

18 Apr, 2017 07:39 3085 Marime text
constanteni ramaneti calmi de maine timp de patru zile in constanta vor suna toate sirenele de alarmareÎncepând de astăzi până vineri, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura un exercițiu de amploare pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă - PROCIV 2017.

Timp de patru zile, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

În perioada vizată, locuitorii Constanţei și cei din județele țării vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00 — 15.00.  

Cetăţenii sunt rugaţi să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu".

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că exercițiul vizează și obișnuirea populației cu sunetele de alarmare.Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii