Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dascălii care s-au bucurat că au luat exmenul de titularizare, se plâng că nu pot ajunge în posturile unde au fost repartizaţi

ro

25 Jul, 2011 22:20 1497 Marime text
Un nou paradox răzbate din învăţământul românesc. Dascălii care s-au bucurat că au luat exmenul de titularizare, se plâng acum că nu pot ajunge în posturile unde au fost repartizaţi. Jumătate dintre profesorii care au primit catedră în judeţul Constanţa refuză să predea în mediul rural, departe de casă şi fără ajutor din partea statului măcar pentru transport. Din salariile mici, n-ar mai rămâne cu mare lucru în mână, spun profesorii care ar fi nevoiţi să suporte din banii lor cheltuielile de drum. Aşa se face că elevii din unele zone rurale vor învăţa şcoală tot de la suplinitori. Potrivit calendarului examenului de titularizare, astăzi ar fi trebuit să se desfăşoare partea a doua a repartizării  computerizate. Cum la Constanţa cele 210 locuri au fost repartizate din prima etapă, acest lucru nu se va mai întâmpla. După refuzul profesorilor însă de a merge în mediul rural, 96 de locuri rămân în continuare disponibile şi ar putea fi ocupate abia în faza din toamnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mosu 26 Jul, 2011 00:30 Iata solutia de transport. De exemplu de la Constanta la Medgidia cu microbuzul, trenul se face 30 minute, pana la Cernavoda si Medgidia 1 ora. Cine vrea poate ajunge.