Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:24 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş acceptă nominalizarea din partea PNL

ro

24 Oct, 2016 21:05 1164 Marime text
Premierul anunţă că nu se va implica în alegerile parlamentare decât pentru a promova Platforma #România100. Şi mai spune că, în urma discuţiei pe care a vut-o cu preşedintele PNL Alina Gorghiu, a acceptat propunerea liberalilor de a fi nominalizat la postul de premier. Condiţia este ca PNL să prea principiile şi valorile Platformei #România100. Declaraţiile au fost făcute pentru cotidianul Adevărul.
 
„Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun“, spune Dacian Cioloş.
 
„Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane“, a răspuns premierul al întrebarea referitoare la decizia PNL de a-l moninaliza pentru postul de premier.
 
„La întâlnirea de azi, am trecut în revistă principiile Platformei România 100, portofoliul de proiecte pe care l-am propus, precum şi principalele elemente ale programului de guvernare propus de PNL. Există o convergenţă de idei pe mai multe teme şi există proiecte pe care putem construi împreună. Dincolo de principii, resursa umană este pentru mine foarte importantă. Este foarte important cum punem aceste principii în practică, cu ce oameni, cu ce abordare. Din acest punct de vedere, tin foarte mult la criteriile de integritate, cinste şi profesionalism. De aceea, foarte importantă azi a fost discuţia pe care am avut-o cu delegaţia PNL despre aceste aspecte. Faptul că PNL şi-a asumat un set de criterii de integritate, faptul că, din cate am înţeles, mai bine de jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari şi ar urma să arate că se poate face politică cu oameni noi, mi se pare o bază bună de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante şi sunt cu atât mai importante în relaţia cu partidele care susţin Platforma România 100“, a răspuns Dacian Cioloş la o solicitare a cotidianului „Adevărul“. „Singura mea implicare va fi pentru promovarea Platformei România 100“, a precizat premierul.
 
La propunerea preşedintelui Alina Gorghiu, Biroul Permanent Naţional al PNL a decis, în unanimitate, să-l propună pe Dacian Cioloş ca premier. Asta în eventualitatea în care formaţiunea va fi în postura de a nominaliza şeful guvernului, după alegerile din 11 decembrie. Înainte de şedinţa BPN, Dacian Cioloş a avut o întâlnire cu Alina Gorghiu. Decizia adoptată în unanimitate astăzi trebuie să fie validată de Consiliul Naţional al PNL, structură de condudere din care fac parte toţi liderii din teritoriu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii