Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursul acreditat de agricultură ecologică revine în Constanţa. Când va avea loc

ro

08 Jan, 2018 12:33 793 Marime text

 
Camera de Comert, Industrie, Navigatie şi Agricultură Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training, Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăţura în Constanţa, la sediul C.C.I.N.A., în perioada 19-23 ianuarie 2018.
 
Constanţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio îşi vor însuşi noţiunile de bază din creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.
 
Participanţii la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constanţenii care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.
 
Trainerii cursului se diferenţiează prin experienţa practică pe care o au în agricultura ecologică si prin familiarizarea cu problemele si necesitatile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăţa pe cei prezenţi care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producator certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.
 
Pentru mai multe detalii privind înscrierea puteţi suna la numerele de telefon 0241/619854, int.225/221, persoana de contact: Carmen Grigor, tel.mobil 0723430256 sau pe email: carmen.grigor@ccina.ro;
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii