Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să-ţi gestionezi mai bine banii Educaţie financiară pentru tinerii din Constanţa

ro

12 Aug, 2011 16:54 1022 Marime text

Obiectivul "MoneySense" este să îi ajute pe tineri să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile financiare, precum şi competenţele în ceea ce priveşte gestionarea propriilor resurse financiare şi să le încurajeze simţul responsabilităţii. Aflat la cea de-a treia ediţie, programul va reîncepe în luna octombrie. În cadrul ultimei ediţii, ce s-a desfăşurat în perioada aprilie - mai 2011, peste 80 de elevi din Constanţa au participat la sesiunile de educaţie financiară livrate de voluntarii internaţionali din Estonia şi India. "Mă simt mândru să pot spune că am fost parte din programul MoneySense în calitate de voluntar şi de trainer. A fost unul din cele mai bune lucruri care mi s-a întâmplat vreodată. Cel mai frumos lucru despre acest proiect este acela că am fost o mulţime de internaţionali care am interacţionat constant cu scopul de coordona proiectul la fel în toate oraşele. A fost o experienţă extraordinară pe care nu o voi uita niciodată şi voi continua să-mi încurajez prietenii să se implice în MoneySense." declară Manoj Sroay, voluntar MoneySense din India.

La nivel naţional în anul şcolar 2010-2011 peste 5.100 de elevi au beneficiat de lecţii de educaţie financiară prin intermediul MoneySense. Componenta pentru liceu a programului s-a adresat tinerilor prin intermediul sistemului formal de învăţământ, în cadrul orelor de clasă, cât şi prin intermediul educaţiei non-formale, prin seminarii şi workshop-uri interactive susţinute de studenţi internaţionali.

Programul s-a derulat în 101 licee din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. 63 de profesori, 18 studenţi internaţionali şi 40 de voluntari RBS au facilitat acest proces de învăţare a aspectelor referitoare la bugetul personal şi produsele bancare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii