Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi să cumperi de la Fisc un apartament rămas fără moştenitor

ro

09 Nov, 2016 18:51 8303 Marime text
O categorie aparte de bunuri scoase la vânzare de Fisc sunt succesiunile vacante. Proprietari au murit fără a lăsa moștenitori, iar imobilele în care au stat au intrat în posesia statului. Acestea devin adevărate chilipiruri, pe măsură ce statul diminuează prețul, de la o licitație la alta, informează România TV.

Imobilele sau alte bunuri care au aparținut persoanelor decedate, pentru care nu s-au găsit succesori, intră în proprietatea statului. Prin departamentul de valorificare bunuri, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le pune spre vânzare. Prețurile cerute de stat sunt, de cele mai multe ori, sub nivelul pieței.

Aceste bunuri, denumite succesiuni vacante, sunt destul de rare printre ofertele ANAF. Lunar apar în evidența Fiscului câteva zeci de astfel de oferte. Cei interesați pot găsi informații despre imobilele scoase la vânzare la rubrica „Anunțuri" de pe site-ul ANAF, în categoria „Valorificare bunuri ale statului", unde sunt prezentante atât detaliile bunurilor, cât și ale licitației.

Succesiuni vacante licitate sub prețul pieței

De exemplu, pe data de 17 noiembrie, Direcția Finanțelor Publice Prahova organizează licitația pentru vânzarea, în Sinaia, a unui apartament cu două camere, cu suprafață de circa 45 mp, prețul de pornire fiind de circa 22.000 de euro (100.000 de lei). Prețul este destul de avantajos în condițiile în care un apartament de două camere în această localitate valoarează între 35.000 și 50.000 de euro, în funcție de amplasament.

Potrivit responsabililor de vânzare, este vorba despre o succesiune vacantă. Fostul proprietar locuia în Germania, iar după decesul acestuia, notarul desemnat de stat nu a reușit să descopere rude până al gradul al șaptelea, cărora le-ar fi putut încredința moștenirea. Alte succesiuni vacante care urmează să fie scoase la licitație sunt prezentate în categoria „Valorificare stocuri", pe site-ul ANAF. Aici unde sunt trecute toate succesiunile intrate în proprietatea statului și care au fost deja evaluate. De exemplu, un imobil din localitatea Petroșani, împreună cu terenul aferent, de 345 de metri pătrați, este evaluat la un preț de 41.500 de lei și urmează să fie scos la licitație. De asemenea, au fost evaluate și urmează să fie vândute mai multe parcele de teren reprezentând succesiuni vacante din Ocolișul Mare, comuna Bretea Romană, prețurile fiind cuprinse între 600 și 4.300 de lei și diferind în funcție de suprafață. 


Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii