Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:55 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi obţine plăcuţe „şmechere” pentru maşină

ro

18 Apr, 2013 10:42 1188 Marime text
Fenomenul plăcuţelor de înmatriculare neconforme cu legea care au fonturi diferite, spaţii mult mai mari între litere sau fel de fel de artificii, în posesia cărora românul de rând nu poate intra pe căi ortodoxe, este în plină dezvoltare. Direcţia responsabilă cu eliberarea plăcuţelor de înmatriculare neagă vreo legătură cu aceste numere neconforme cu standardul acceptat, în timp ce Poliţia Rutieră afirmă viguros că nu există altă instituţie care eliberează plăcuţele, prin urmare Direcţia de Înmatriculare a Vehiculelor este singura responsabilă.

Probabil că ne întrebăm de multe ori cum de alţii au numerele de înmatriculare diferite de ale noastre, în condiţiile în care la ghişeul de înmatriculări nu ne întreabă nimeni cum am vrea să arate plăcuţa noastră. Asta pentru că, teoretic, există un standard al plăcuţelor de înmatriculare şi, tot teoretic, tot românul ar trebui să aibă numerele maşinii după acest standard.
Dacă mergi la ghişeul de înmatriculări şi soliciţi şi tu aceste numere "de şmecher", funcţionarii dau din umeri şi încearcă să te convingă că aceste numere nu există, ei nu eliberează aşa ceva.

Atunci ne întrebăm: există oare o altă instituţie în România care eliberează plăcuţe de înmatriculare? Nu!
Aceste numere "speciale" sunt eliberate doar şoferilor care "se descurcă", mai pe româneşte, care au cunoştinţe în Poliţie, informaţie confirmată chiar de angajaţi ai Poliţiei, pentru că, nu-i aşa, cine nu cunoaşte măcar un poliţist sau un funcţionar al Poliţiei Române.

Sursa AICI
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii