Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:45 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum le transmitea Nicuşor Constantinescu angajaţilor TV Neptun şi Telegraf să publice materiale despre el (interceptări)

ro

16 Apr, 2015 15:39 1354 Marime text
Sorina Matei a publicat azi, pe pagina sa de Fcebook, interceptările ce apar într-un dosar al preşedintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu.

„Constantinescu Nicuşor Daniel exercita o influenţă covârşitoare asupra conducerii cotidianului Telegraf şi asupra televiziunii TV Neptun.

Astfel, în perioada în care se afla în arest la domiciliu, inculpatul a luat legătura, fie direct, fie indirect, cu reprezentanţii celor două canale media cărora le-a trasat politica editorială, comandând ample campanii de presă îndreptate în sprijinul poziţiei sale procesuale şi împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Este de menţionat, în acest context, că inculpatul avea o poziţie de totală şi necontestată autoritate asupra conducerii ziarului şi televiziunii cărora le-a dictat ce subiecte să abordeze şi cât de des să o facă, le-a livrat materiale, pe care le-a ameninţat şi cărora le-a reproşat atitudinea de pasivitate pe care, în opinia sa, o manifestaseră cu privire la situaţia sa, după ce instanţa luase faţă de el măsura arestului la domiciliu.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a mai purtat o discuție la data de 13.03.2015, ora 17:59:0, cu un bărbat necunoscut, notat în redare cu X:

«X – Da.
CND – Ai primit alea?
X – Am primit, acuma îi dădeam şi lu’… VICTOR RADU.
CND – Aşa, dă-i exact cum ţi-am dat eu scris, că e punctual făcut!
X – Da. Da, le transmit şi colegilor…
CND – Citeşte ca să înţelegi şi tu, dă-i şi lui VICTOR RADU, că ştie subiectul, pentru că a fost la NEW YORK şi-l ajut cu treaba asta, da?
X – Da ! Da, da, da, normal!
CND – Şi dă-i şi interviul, tot, brut, să facă ce vor şi ei, nu numa’… nu dai numai o ştire de 2 minute! Dă tot… ce ţi-am dat interviul!
X – Acuma-l trimit pe tot la Constanţa, VICTOR RADU mi se pare că s-a apucat de… s-a apucat deja de scris.
CND – Bine. Să trăieşti.
X – Că noi am fost pe acolo. Bine, la revedere.
CND – Pa.»

Citeşte şi
Cât de bolnav este Nicușor Constantinescu. Vezi declarațiile lui de la New York

Persoana identificată cu numele Victor Radu este reporter în departamentul Social Politic al Televiziunii TV Neptun, deținută de SC Soti Cable Neptun SRL, iar în legătura cu discuția redată mai sus, se remarcă împrejurarea că inculpatul are puterea de a solicita ca televiziunea amintită să difuzeze materiale scrise de el, exact cum fuseseră întocmite, interlocutorul său conformându-se fără proteste sau obiecțiuni.

Astfel, cum am arătat anterior, aceste convorbiri telefonice, coroborate cu veritabila campanie e presă pornită de cotidianul Telegraf și de Televiziunea TV Neptun, în susținerea nevinovăției inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel, la cererea acestuia, demonstrează fără dubiu influența pe care acesta o exercita asupra trustului de presă, pe care de altfel îl finanța din fonduri publice, precum și autoritatea și prestigiul de care el se bucura în fața conducătorilor ziarului și televiziunii a căror politică editorială o coordona în mod direct și nemijlocit.

Motivul pentru care inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel se bucura de asemenea puteri este strâns legat de infracţiunile de conflict de interese investigate în prezenta cauză – calitatea inculpatului de fondator al ziarului şi al postului de televiziune, relaţiile comerciale şi de prietenie cu Strutinsky Sorin Gabriel şi importantele sume din fonduri publice de care mijloacele media au beneficiat de-a lungul timpului ca urmare a contractelor acordate de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel.»”

Citeşte şi Sorina Matei:Nicuşor Constantinescu reproşa angajaţilor canalelor media coordonate de el, lipsa de susţinere (interceptări)

Nicuşor Constantinescu reproşa angajaţilor insuficienta expunere mediatică a apărării sale (interceptări)

Ti-a placut articolul?

Comentarii