Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum celebrează americanii Thanksgiving Day (video)

ro

19 Nov, 2013 12:07 6640 Marime text
   Este o sărbătoare anuală, celebrată în a patra zi de joi a lunii noiembrie, când se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord ,  Marea Britanie, dar și în alte țări precum Germania, Japonia, Olanda ș.a.
   Este o sărbătoare a familiei, motiv pentru care majoritatea activităților sunt sistate în această zi, pentru ca toți membrii familiei să fie  prezenți la reuniune.
   În acest an,  Ziua Recunoștinței va fi celebrată în  27 noiembrie.
  Masa de sărbătoare include de obicei un curcan (fript, afumat sau la cuptor), motiv pentru care sărbătoarea mai este numită și Ziua Curcanului. De pe masa de sărbătoare nu lipsește  jambonul, cartofii piure, cartofii dulci, porumbul, sosul de afine, și tarta de dovleac.
     Ziua Recunostintei este una dintre cele mai aglomerate perioade în Statele Unite ale Americii.
      Sărbătoarea a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, care au sărbătorit-o  pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta bogată obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională în SUA. Aici se organizează parade, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice.
   Cele mai comune cadouri oferite cu ocazia Zilei Recunoștinței sunt:
     Florile, care  reprezintă un cadou potrivit pentru a-ți exprima recunoștința față de orice membru al familiei. Chiar dacă costă puțin, exprimă multă afecțiune și sunt apreciate. Cele artificiale sunt folosite pentru decorarea caselor.
     Coșulețul cu daruri este oferit adesea pentru că de obicei conține biscuiți, sucuri, ciocolate sau sticle cu vin, care sugerează prosperitatea anului.
      Bijuteriile din aur, argint sau alte metale prețioase sunt un cadou perfect pentru a-ți exprima recunoștința. De asemenea, bijuteriile cu tematică religioasă sunt apreciate în rândul americanilor.
     Ciocolatele de diferite forme, arome și în diferite ambalaje sunt  oferite copiilor, și sunt foarte apreciate de către aceștia.
     Ursuleții de pluș sunt cadouri oferite de cele mai multe ori copiilor și persoanelor iubite de sex feminin.
     Torturi cu dedidații. Americanii optează pentru torturi decorate cât mai divers, cu arome puternice, și în cantități suficiente pentru toți membrii prezenți la sărbătoare.
      Parfumurile sunt pe lista multor americani când vine vorba despre cadouri oferite celor dragi cu ocazia Zilei Recunoștinței.
     Aparatele de uz casnic sunt adesea oferite cu această ocazie,  în mod special membrilor mai tineri din familie.
  De asemenea,  americanii trimit felicitări cunoscuților și colegilor .
Vezi în continuare un video de prezentare a modului de celebrare a sărbătorii, și o galerie foto a celor mai folosite carduri de mulțumire oferite de Thanksgiving Day.










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii