Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a sancţionat disciplinar doi magistraţi. Unul este din Constanţa

ro

30 Sep, 2015 16:44 1062 Marime text
În şedinţa de azi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu şi Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu, sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi lit. t) cu aplicarea art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ - “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor …“ şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă“.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat domnului Davidencu Răzvan-Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor … “.
Hotărârile pronunţate de Secţie pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii