Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:09 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cristian Popescu Piedone, reținut de procurorii DNA

ro

06 Nov, 2015 20:01 740 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Popescu Cristian Victor Piedone, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual
 
În ordonanţa întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În calitate de funcţionar public - primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul  Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi  autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București.  Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obținut un folos necuvenit în  cuantum de 62.298 lei.
 
De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.
 
Suspectului Popescu Cristian Victor Piedone i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE ora 23.00
Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul "Colectiv".

Ti-a placut articolul?

Comentarii