Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corpul de control al premierului face verificări la Muzeul Țăranului Român

ro

03 Aug, 2016 13:37 900 Marime text
Corpul de control al prim-ministrului efectuează, astăzi, o acțiune de control la Ministerul Culturii, au declarat surse oficiale pentru Agerpres. Potrivit acestor surse, se fac verificări cu privire la modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Român (MȚR).
 
Acest control vine în urma unei scrisori deschise semnată de aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile. Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu - dar și angajați ai muzeului au adresat, la începutul săptămânii, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă "managementul impropriu" de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.
 
"Societatea civila ia act, cu tristețe și îngrijorare, de faptul că una dintre instituțiile culturale fundamentale din România este astăzi periclitată și decredibilizată prin abandonarea ei în "grija" unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa și, finalmente, ilegal: Muzeul Național al Țăranului Român se află, din păcate, în pragul colapsului atât ca funcționare, cât și ca imagine, în urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura românească să fie lăsat de atâta timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru încă 5 ani de un manager ale cărui performanță și profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, încă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcție în 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arată în petiție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii