Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Cornel Neaga, fostul şef al Ocolului Silvic Pucioasa, trimis în judecată

ro

03 Dec, 2014 14:39 697 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului Neaga Cornel, șef al Ocolului Silvic Pucioasa din cadrul Direcției Silvice Târgoviște, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2014, inculpatul Neaga Cornel, în calitate de șef al Ocolului Silvic Pucioasa, din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița, a pretins de la un denunțător, (reprezentant legal al unei societăți comerciale), material lemnos în valoare de 20.000 de lei, (circa 70-80 metri cubi) pentru ca, în schimb, să îi permită acestuia utilizarea unui drum forestier pentru care să plătească o taxă redusă și să nu aplice sancțiuni pentru folosirea fără drept a unei suprafețe de teren forestier aflată în administrarea Ocolului Silvic Pucioasa, sau pentru alte nereguli constatate.

În perioada august – octombrie 2014, inculpatul Neaga Cornel a primit o cantitate de 55 metri cubi material lemnos, livrat în două tranșe de denunțător, în valoare de aproximativ 18.000 lei, în scopul sus menționat.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumei de 9.000 de lei aparținând inculpatului Neaga Cornel, sumă pusă de către acesta la dispoziția organelor de urmărire penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dâmbovița, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii