Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între poliţiştii români şi partenerii din state Schengen. Peste 400 de persoane depistate

ro

10 Sep, 2016 12:42 788 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 453 de persoane, 98 de autovehicule, 40 de documente şi 22 de plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2 – 9 septembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 322 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Oamenii legii au pus în aplicare opt mandate europene de arestare, au depistat 130 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi nouă persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 28 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 34 de documente, 11 plăcuţe de înmatriculare şi 11 certificate de înmatriculare.
 
Totodată, 131 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii