Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:51 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale DSVSA la 104 unităţi alimentare. Ce nereguli au găsit inspectorii

ro

19 Sep, 2017 10:57 1012 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile din municipiul Constanţa. Astfel, mai mulţi agenţii economici care au înregistrat nereguli au fost sancţionaţi.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 11.09.2017 – 17.09.2017, s-au materializat prin verificări la 104 obiective, printre care se numără: supermarket-uri, baruri, restaurante, carmangerii, rulote, depozite şi alte unităţi.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nepredarea spre denaturare a animalelor moarte, neasigurarea adăposturilor corespunzătoare pentru animale, deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar,  nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  8 (opt) sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.120 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: 4108 kg de carne şi produse din carne, 1167 kg de lapte şi produse lactate, 1120 de kg de peşte şi produse din peşte şi 10 kg de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 57.631 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii