Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contraamiralul Ioan Stoica, la ceas aniversar

ro

13 Nov, 2014 13:45 2680 Marime text
Clubul Amiralilor Constanța și Liga Navală – filiala Tulcea au organizat, astăzi, o acţiune de celebrare a celei de-a 90-a aniversare a Contraamiralului Ioan Stoica.
 
La eveniment au participat Vasile Strat, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, precum şi reprezentanți ai administrației publice județene și locale, cadre militare active , în retragere și în rezervă, veterani și elevi militari.
 
„ Este un moment deosebit de important pentru noi, tulcenii, pentru rezerviștii din acest colț al României, pentru viața militară din zona Dobrogei: suntem aici să îi transmitem cele mai calde urări decanului de vârstă al veteranilor tulceni.  Le mulțumesc, în numele administrației publice județene, reprezentanților Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere pentru acest gest extraordinar de frumos făcut în semn de respect față de tot ce reprezintă contraamiralul de flotilă Ioan Stoica, un om care și astăzi poartă, cu mândrie, haina militară: cinste, onoare, curaj, devotament, patriotism. Mulți ani înainte, sănătate, liniște sufletească, alături de familie și cei dragi!” , a urat venerabilului marinar vicepreședintele Vasile Strat, după cum se arată într-un comunicat de presă.
 
Ioan Stoica şi-a dedicat toată viaţa armatei, a ieşit la pensie în 1978, ultimul grad fiind cel de comandor. În 1990 a devenit membru în consiliul judeţean al veteranilor de război iar în perioada 2002 - 2011 a fost preşedinte al acestei organizații (titlu pe care îl păstrează onofiric în prezent).
 
 În încheierea acțiunii, Fanfara Forțelor Navale Române a oferit, în dar, un recital de cântece marinărești.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii