Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă lucrările la Poarta 1 Constanţa pentru resistematizarea rutieră a întregii zone (video)

ro

07 Aug, 2018 13:48 2083 Marime text
Primăria Municipiul Constanța continuă lucrările la Poarta 1 cu privire la resistematizarea rutieră a întregii zone.
În aceste momente se toarnă primul strat de asfalt așa că îi rugăm pe toți participanții la trafic să manifeste atenție sporită în zona în care se efectuează lucrările.
Lucrările se efectuează în cadrul proiectul de reamenajare pe strada Termele Romane, în zona Poarta 1, unde muncitorii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa execută, în aceste zile, lucrări de reabilitare a tramei stradale şi de reorganizare a accesului în Portul Constanţa.

Obiectivele Programului „Civitas Portis“, care a generat lucrările de modernizare  

Obiectivul global al proiectului este să identifice la nivelul oraşelor-port din Europa soluţii inovative cu privire la modul în care sunt folosite măsurile de mobilitate şi accesibilitate, pentru a spori coeziunea funcţională şi socială dintre oraş şi port într-un mod complet durabil şi, în acelaşi timp, realizând creşterea economică în oraş şi zona sa funcţională.
 
Obiective specifice ale proiectului: îmbunătăţirea guvernanţei pentru o cooperare sporită între oraşe şi porturi în vederea planificării şi implementării de soluţii inovative de mobilitate şi a unor structuri integrate de amenajare a teritoriului şi urbanism. Crearea unui mediu oraş-port mai durabil şi mai sănătos. Crearea unei infrastructuri de transport şi a unui sistem de mobilitate integrată, care să atragă rezidenţi şi să susţină diversificarea activităţilor economice. Eficientizarea transportului urban de marfă la nivelul oraşelor şi în relaţia cu portul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii