Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare

ro

07 Dec, 2008 19:27 1061 Marime text

Potrivit agenţiei mediafax.ro, Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare, astăzi după-amiază, în cimitirul din satul prahovean Fânari, alături de părinţii săi, Stelian şi Florica. La slujba de înmormântare au fost prezente aproximativ patru sute de persoane. Ceremonialul funerar a fost săvârşit de un sobor format din patru preoţi, iar sicriul cu trupul neînsufleţit acoperit cu tricolorul României, al fostului deţinut politic, a fost dus la groapă de către militari.

La înmormântarea lui Ticu Dumitrescu, au participat aproximativ  patru sute de persoane, printre care scriitoarea, Ana Blandiana, consilierul guvernamental, Marius Oprea şi foşti deţinuţi politici, unii dintre ei veniţi la Fânari în baston sau în cârje. Ticu Dumitrescu a fost caracterizat de cei prezenţi "drept un om ferm, demn, care şi-a închinat viaţa salvării adevarului, dreptăţii şi credinţei strămoşeşti". Vicepreşedintele AFDPR, Octav Joza a spus despre Ticu Dumitrescu că, "înaintea propriei lui fiinţe, au fost întotdeauna cei din jurul său, pentru care s-a sacrificat" şi că moartea acestuia lasă un gol de neînlocuit.

"A avut foarte multe năzuinţe, puţine s-au înfăptuit, pentru că în România, în ultimii douăzeci de ani, s-a schimbat dictatura, dar au rămas tot dictatorii", a spus Octav Joza. La înmormântare au fost trimise zeci de coroane de flori, atât din partea familiei, cât şi din partea oficialităţilor şi a asociaţiilor judeţene ale foştilor deţinuţi politici din toată ţara. Printre cei care au trimis coroane se numără primul-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, preşedintele Senatului, Ilie Sârbu, dar şi mai multe instituţii precum: Senatul României, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi filiale judeţene ale Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, partide politice din ţara noastră, precum şi Familia Regală a României.

Cortegiul funerar cu trupul lui Constantin Ticu Dumitrescu a plecat astăzi, în jurul orei 12.00, de la sediul Ministerului Internelor către localitatea prahoveană Fânari, la procesiunea de la sediul ministerului participând aproximativ trei sute de persoane. După oficierea slujbei religioase de la sediul Ministerului Internelor, Simina Mezincescu a citit un mesaj de adio din partea Casei Regale. La procesiune, au fost prezenţi Emil Constantinescu, consilierul primului-ministru, Marius Oprea, poeta Ana Blandiana şi Claudiu Secaşiu, precum familia şi apropiaţii lui Ticu Dumitrescu.

De asemenea, în  sediul de la intrarea principală a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au venit veterani de război, foşti colegi şi angajaţi ai lui Constantin Ticu Dumitrescu, precum şi membri ai CNSAS şi ai Asociaţiilor de revoluţionari din Capitală şi din ţară. Cortegiul a părăsit sediul MIRA din Capitală în jurul orei 12.00, îndreptându-se spre localitatea prahoveană Fânari, unde va fi înmormântat Constantin Ticu Dumitrescu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii