Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:26 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Luna nouă în Balanță. Echilibrul / centrarea

ro

16 Oct, 2020 10:48 1744 Marime text
  • Atât corpul masculin, cât și cel feminin sunt formate în peste 70% din apă, iar apa este puternic influențată de fazele lunii.


Vă mulțumesc că suntem împreună într-un Joc numit Școala FEM-IN-NA în care discutăm despre abilitățile și posibilitățile energiei feminine.

Acordajul la influența câmpului electromagnetic al lunii, satelitul natual al pământului, este o proprietate structurală a corpului feminin.

Toate femeile răspund la fazele lunii, pentru că reacțiile hormonale din corp sunt armonizate cu aceste faze.

Atât corpul masculin, cât și cel feminin sunt formate în peste 70% din apă, iar apa este puternic influențată de fazele lunii. Știm aceasta datorită fenomenelor evidente de flux și reflux.

Dar corpul feminin, care se pregătește în perioada fertilă (14-50 ani) pentru o eventuală sarcină, este mai mult influențat de astrul nopții.

De aceea ne referim mai mult la energia FEM-IN-NA.

Astăzi, luna nouă simbolizează un nou început.

Iar poziționarea Lunii în zodia Balanței, soarele fiind în același semn zodiacal, indică faptul că Echilibrul reprezintă un element important al lunației de astăzi.

Suntem în toamnă, numărăm roadele eforturilor de peste an și ne evaluăm forțele interioare.

Dar mai ales, ne evaluăm poziția pe care ne situăm în Jocul vieții.

Prințesă, Cenușăreasă sau femeie de serviciu?

Agresor, salvator sau victimă?

Adult, adolescent sau copil?

Trăim într-o lume duală, cu extreme definite din ce în ce mai clar.

Trăim în frică sau în stare de liniște și calm.

În întuneric sau lumină. În bine sau rău.

Dualitatea, polaritatea și extremele lumii sunt mai evidente ca niciodată, în realitatea noastră, în corpul nostru, în întreaga noastră viață.

Atunci de ce tot apare triada de elemente, când discutăm despre stările Eu-lui? De ce într-o lume polară (cu doi poli, Nord și Sud) apar în discuțiile noastre trei posibilități (victimă, agresor, salvator)?

Sunt speculații ale minții, desigur, dar este interesantă ideea care mi s-a oferit recent: a treia poziție este o ILUZIE.

Poziția de Salvator, pe care multă lume o adoptă, este doar o iluzie mentală.

De fapt, singurele stări interioare sunt cele de victimă SAU agresor.

Orice salvator este, în străfundul lui, fie o victimă, fie un agresor, de cele mai multe ori ambele, într-o alternanță între extreme.

Când vrem să salvăm pe cei din jur, de fapt, inconștient vrem să ne salvăm pe noi înșine.

Când un părinte își împinge cu forța copilul să învețe, să performeze, să ia note bune, să fie apreciat de ceilalți, de fapt dorește să fi făcut asta cineva cu el însuși (în propria lui copilărie) și să nu fii ajuns în postura de neîmplinire în care se află în prezent.

Când un membru al familiei se zbate să salveze un alt membru al familiei (indiferent cine), de fapt, în mod secret, își dorește ca dacă ar fi fost el în locul lui, cineva să aibă grijă în același mod de sine.

O victimă devine foarte adesea salvator pentru a fugi de propria stare de victimizare și poate, pentru a găsi soluții pentru sine.

Dacă privim onest, ca adulții, tentativele amăgitoare de a salva pe cineva (ce nu dorește să fie salvat, de fapt....) recunoaștem că în interior este doar un copil mic, ce dorește să-și salveze mama, bunica sau tatăl de soarta nedreaptă.

Și un copil NU poate face asta. Nu are drept sarcină acest lucru. Dar amintirea neputinței copilăriei creează fantezia rolului de Salvator.

Poziția de Salvator este o mare iluzie și o mare amăgire.

Pentru că singura poziție corectă, de echilibru, posibilă în dualitatea victimă - salvator este poziția centrată - LA MIJLOC - nici victimă, nici agresor (și nici salvator).

Fără extreme, fără stările de victimă și/sau agresor, nu este nevoie de Salvator.

”Salvatorii” lumii dispar într-o lume ”centrată”, echilibrată, armonioasă, fără extreme. O lume care înțelege că victimizarea este UN JOC tip consens, pe care îl joacă copiii și adolescenții, în căutarea centrajului.

Adulții ce descoperă CENTRAJUL în interiorul minții lor și în corpul lor, pot proiecta vibrația centrajului (liniște, calm, armonie, pace, blândețe) în jurul lor.

Un adult care încetează să mai fie Salvator, nu mai ajunge în posturile lui interioare de victimă și agresor și a reușit să se salveze pe el.

Singura sarcină care ne testează puterea noastră personală pe pământ este să ne salvăm pe noi înșine.

Și fiecare din noi este în stare de această acțiune monumentală.

Luna nouă de astăzi este ocazia perfectă de ”însămânțat” vise și idei. Pentru că o INTENȚIE pusă în ziua de lună nouă are șanse mai mari să devină realitate.

Rețineți, nu vorbesc despre ”dorințe”.

Copiii și adolescenții au ”dorințe”, ce sunt doar EXTREME ale intenției (dorințele sunt intenții pline de atașament de rezultatele obținute - dacă nu obții rezultatele, ești supărat și trist - adică o victimă).

INTENȚIA este o formă CENTRATĂ de dorință.

Intenționezi un anume rezultat, dar o faci în felul următor:

”Forță a vieții, intenționez să fiu centrată și în armonie, în orice situație din viața mea. Dar accept și îmbrățișez orice îmi trimiți, în binele meu înalt”.

sau

”Forță a vieții, îmi doresc o casă / un serviciu mai bun / un partener / o ocupație împlinitoare etc SAU CEVA MAI BUN. Tu știi mai bine ca mine ce am nevoie, facă-se voia Ta.”

Așadar, intenția este dorința fără agățarea de rezultat. Permiți forței vieții să-și facă treabă și accepți rezultatul, deși comanda este fermă (vreau X, vreau Y). Nu ești dezamăgit că nu obții exact ce ai cerut, pentru că orice obții, este ceea ce ai nevoie în acel moment al vieții.

Echilibrul înseamnă acceptarea Forței Vieții în fiecare moment, observarea trecerii între extreme și intenționarea revenirii în centraj în mod continuu.

Astăzi, intenționez împreună cu voi să însămânțez un nou vis pentru energia FEM-IN-NA: CENTRAJUL.

Să descoperim împreună poziția de CENTRU, poziția dintre extreme, starea de liniște a trăirii în inimă, în sentimentul că MERIT SĂ FIU ÎN VIAȚĂ, merit abundența, merit iubirea și merit starea de bine. Sunt salvată pentru că întotdeauna am fost ”salvată”. Extremele au existat doar în povestea minții mele. La fel și rolul de Salvator.

”Meritul” de a fi în viață, a fii bine, a fii în liniște, calm, centrare și stare armonioasă este doar faptul că m-am născut pe Pământ.

Nimic altceva.

Luna și Soarele în Balanță vor dezvălui astăzi prezența sau absența centrajului în viețile noastre.

Când știm acest lucru, ne oprim din povestea minții care ne trage către extreme, auzim cuvintele victimei (frica), ale agresorului (furia) sau salvatorului (tristețea) și le permitem să treacă, precum valurile mării.

Și căutăm în permanență ”zona apelor liniștite”.

”Sunt în viață. Fiecare zi este o nouă șansă. Sunt bine. Sunt”

Mă bucur să curgem cu Fluxul vieții, în Jocul Școala FEM-IN-NA. Învățăm despre noi și despre lume.

Și ne centrăm în partea ”adultă” a vieții noastre. Dincolo de iluzia Salvatorului și extremele victimei și agresorului.

În INIMA centrajului.

Să aveți o zi de calm, de liniște, de armonie și de bine, indiferent de furtunile din jur. BINELE este un gând și o senzație. Intenționați-o și alegeți-o cu fiecare respirație.

Cu iubire, tuturor!

Sursa foto și text: Facebook Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii