Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:59 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce le-au spus suspecții unor pensionari la telefon

ro

28 Jan, 2019 12:22 506 Marime text
Doi pensionari din județul Constanța au fost apelați pe telefonul fix de persoane necunoscute care au încercat să le păcălească prin metoda Accidentul. 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 22.20, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că tatăl său, în vârstă de 81 de ani, a fost apelat pe telefonul fix, de către doi bărbați necunoscuți, care s-au recomandat ca fiind fiul, respectiv un medic.

Cei doi necunoscuți l-au informat că pentru efectuarea unei intervenții chirugicale asupra fiului este necesară suma de 10.000 de euro.
 
De asemenea, la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați de către o femeie, de 72 de ani, din localitatea Lipnița, județul Constanța, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica ei a suferit un accident și este necesară transportarea acesteia la un spital din București.
Presupusul medic i-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 1500 de lei.
 

”Cele două persoane în vârstă și-au dat seama că pot fi victimele unor infracțiuni de înșelăciune și nu au dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.
 
Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală” - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii