Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

ro

11 Apr, 2019 11:21 2458 Marime text
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, prim vicepreședintele PNl Constanța - Vasile Delicoti, consilierul local Adriana Câmpeanu și consilierii județeni George Niculescu și Stelian Gima.participă astăzi la o conferinţă de presă organizată la sediul organizaţiei judeţene PNL Constanţa. 
 
Subiectele abordate sunt bugetul municipiului Constanța care are cheltuieli de funcționare mai mari decât anul trecut, dar vor fi prezentate și două proiecte prin intermediul cărora liberalii vor să vina cu soluții pentru rezolvarea problemei lipsei parcărilor din Constanța și sa intre prin intermediul consilierilor într-un dialog cu administrația locală. 

În primul rând, PNL va iniția un proiext de HCLM la inițiativa consilierului județean George Niculescu privind preluarea de către municipalitate de la CJC a parcării de lângă parcul arheologic. Liberalii vor ca această parcare sa între în circuitul parcărilor publice. 

Aici sunt aproximativ 20 de locuri de parcare. 

UPDATE. 1

Alte zone unde s-ar putea crea parcări supraterane sunt platformaă de la Poarta 1, dar și parcarea supraterană promisă de autorități în zona TNOB și a Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța. 

Cel de-al doilea proiect este prezentat de consilierul Stelian Gima. Acesta susține necesitatea promovării unui proiect privind realizarea unei parcări supraterane pe cadru metalic, pe cinci etaje, în curtea Spitalului Județean Constanța. 

Astfel ar putea fi realizate aproximativ 1400 de locuri de parcare cu plată, ceea ce ar însemna și un plus financiar pentru spital. 

Acest proiect va fi o hotărâre de Consiliu Județean. 

Parcarea ar putea fi realizată pe locul în care exista acum parcare,în zona Euromedic și unde sunt în prezent 200-250 de locuri. 

UPDATE. 2

Cel de-al treilea proiect care va fi depus la CLM a fost prezentat de consilierul local Adriana Câmpeanu. 

Este vorba despre un proiect pe patru ani care sa permită municipalității să rezolve problema unităților școlare care nu au săli de sport, sau dacă există sunt subdimensionate sau improvizate

Mai exact 10 unități școlare nu au sală de sport, iar 9 școli au săli improvizate în foste săli de clasă. 

De asemenea, alte 7 școli au săli subdimensionate. 

Aproximativ 18.000 de elevi din Constanța nu se pot bucura de o sală de sport în municipiul Constanța, după cum precizează consilierul local Adriana Câmpeanu. 

Mai multe amănunte, în ediția de mâine ZIUA de Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii