Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Ce amenzi riscă stăpânii care nu curăţă mizeria lăsată de patrupezi

ro

07 Jun, 2018 11:46 3180 Marime text
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au acordat sprijin personalului specializat din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Abandonate al Direcției Gestionare Servicii Publice pentru capturarea și transpostul câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Constanța.

Astfel de acțiuni au loc periodic, în toate cartierele Constanței și sunt vizate, în special, animalele cu potențial agresiv.

În cadrul activității desfășurate au fost prinși și ridicați de pe domeniul public şase câini fără stăpân (1- zona parc Tăbăcărie, 1 -Școala nr.7-Remus Opreanu, 3 –strada Renașterii, 1-Poarta 2-stație Autobuz).

Tot în aceeași zi, ca urmare a unei sesizări adresate Direcției Generale Poliția Locală, polițiștii locali s-au deplasat la un imobil situat pe strada Ion Theodorescu unde l-au amendat cu suma de 500 lei pe deținătorul unui patruped, din rasa bichon de culoare alb, care nu luase măsurile necesare de ridicare de îndată a mizeriei ( excremente) lăsate de animalul de companie.

"Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate ori nestrângerea mizeriei lăsate de patrupede, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei", precizează DGPL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii