Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei a amendat cu 2,8 milioane de euro patru firme pentru trucarea unor licitaţii

ro

16 Dec, 2013 13:56 1297 Marime text
Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Transcarpat Sportours International România, J.P. Sauer & Sohn Germania, San Swiss Arms Elveţia şi Brugger & Thomet Elveţia cu o amendă totală de circa 2,8 milioane euro, pentru trucarea unor licitaţii organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei, declanşate din oficiu, privind practica concertată a companiilor de a truca licitaţiile pentru achiziţia produselor din gama «armament de infanterie» şi «aparatură optică» aferentă, în perioada 2005-2007.

Consiliul Concurenţei a constatat că S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. a fost împuternicit de J.P. Sauer & Sohn GmbH, San Swiss Arms AG şi Brugger & Thomet AG să le reprezinte la licitaţii şi a elaborat ofertele pentru fiecare companie. În acest fel, au fost împârţite portofoliile de produse, astfel încât cele trei companii nu s-au mai concurat, deşi exista această posibilitate, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Sursa: Medifax

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii