Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru desemnarea managerului MINAC, suspendat. Custurea ar putea fi repus pe funcţie

ro

02 Feb, 2017 17:49 2177 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat că suspendă concursul de proiecte de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Astăzi este ultima zi în care se puteau depune dosarele de înscriere, iar dosarele deja depuse vor rămâne în custodia secretariatului comisiei de concurs, până la reluarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursului.Conform calendarului, CJC aşteapta proiecte pentru cei interesaţi să participe la concursul pentru desemnarea noului manager al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa până astăzi. 
Totodată, reprezentanţii CJC au precizat că vor ataca cu recurs victoria în instanţă a lui Custurea. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Learciu, responsabil de instituţia muzeală judeţeană, a declarat în urmă cu câteva zile că : „În mod firesc, administraţia judeţeană va face recurs la procesul câştigat pe fond de fostul director Custurea. “
„Procedura de organizare şi desfăşurare a concursului va fi reluată de la etapa de depunere de dosare, în condiţiile legii. Datele de desfăşurare a concursului urmează a fi anunţate ulterior“, susţin reprezentanţii CJC.
Cotidianul nostru vă informa în urmă cu câteva zile că fostul director, Gabriel Custurea a câştigat procesul intentat Consiliului Judeţean şi la Tribunalul Constanţa, la Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, dosarul cu nr. 276/118/2017. Contactat telefonic, Gabriel Custurea a precizat că, în urma consultării cu avocatul său, a decis să atace în instanţă procedura demarată de administraţia judeţeană pentru desemnarea unui nou manager al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Totodată, Custurea a declarat că a câştigat procesul intentat CJC şi comisiei care l-a notat cu 5,87 în urma evaluării anuale a managementului său în 2016. „Aşteptăm motivarea instanţei de fond, probabil Consiliul Judeţean va ataca cu apel decizia judecătorilor“, spune Custurea. Dacă va câştiga definitiv procesul privind anularea actului administrativ HCJ nr. 99/19.05.2016, Custurea ar putea fi repus în funcţie.

Gabriel Custurea a condus MINAC încă din 2009 (şi până în primăvara anului 2016), când a fost numit director interimar, după demisia lui Constantin Chera. Potrivit reprezentanţilor CJC, dacă instanţa va decide ca Gabriel Custurea să fie repus în funcţie, concursul nu se mai justifică, de aceea se aşteaptă o sentinţă definitivă pentru a se hotărî care sunt paşii următori.

Citeşte şi: A câştigat pe fond primul proces. Fostul director Custurea cere anularea concursului pentru manager al MINAC, aflat în desfăşurare
//www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/a-castigat-pe-fond-primul-proces-fostul-director-custurea-cere-anularea-concursului-pentru-manager-al-minac-aflat-in-desfasurare-621058.html
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii