Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La multi ani, Mitică Lupu! Maestrul împlinește 64 de ani!

ro

25 May, 2016 09:58 4070 Marime text
 
Maestrul Dumitru Lupu implinește astăzi 64 de ani. Născut în Giurgiu, sărbătoritul zilei a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul vremii a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa. Sute de cântece d-ale lui Dumitru Lupu au încântat ascultătorii. Dar, asemenea notelor puse pe portativ de sărbătorit, românii au fost încântaţi şi de povestea de dragoste dintre acesta şi una dintre cele mai frumoase interprete de muzică uşoară pe care le are această ţară: Ileana Şipoteanu. Rodul iubirii dintre cei doi poartă numele Dumitrana, ajunsă acum o frumoasă studentă.
 
Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii și totodată inițiatorul Festivalului „Mamaia copiilor”.
 
Partenera sa de viață, îndrăgita artistă, Ileana Șipoteanu i-a urat și prin intermediul cotidianului nostru: Să fie sănătos ! Să apuce să asculte în  toate difuzoarele din gările mici și mari ,, Hai vino iar în gara noastră mică ,, ! Ileana spune că maestrul Lupu este un geamăn dificil dau nu imposibil Suntem încîntați că există ! Și dacă n-ar fi existat, ar fi fost inventat. Mitică din gara noastră mică!
 
Maestrul Lupu își va serba ziua la universitate, alături de studenții care astăzi susțin examene, iar mai pe seară va lua masa undeva în oraș alături de jumătatea sa.
 
O zi importantă pentru istoria ţării noastre este 14 noiembrie 1878. Ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă. Maestrul Dumitru Lupu a făcut un dar dobrogenilor, el compunând Imnul Dobrogei, iar în noiembrie compozitorul Dumitru Lupu ne mărturisea: „Pe la începutul lunii octombrie, stârnit de profesorul Dan Mihăescu, că se apropie Ziua Dobrogei, am compus, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, Imnul Dobrogei. Cu sprijinul unui grup de entuziaşti, patru corişti de la Operă, o pianistă de la Facultatea de Arte (conf. univ. dr. Gabriela Oprea), dirijaţi de Adrian Stanache, am realizat un demo al acestei lucrări”.

La multi ani Dumitru Lupu și din partea cotidianului Ziua de Constanța!Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alecsandru Gheorghe 25 May, 2016 15:46 LA MULTI ANI multa sănătate,succes,fericire alaturi de cei dragi