Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase luni de la tragedia de pe Siutghiol Comemorare a salvatorilor SMURD pieriți în Mamaia

ro

13 Jun, 2015 16:33 1398 Marime text
 
“Pentru că se împlinesc 6 luni de când nu mai sunteţi cu noi, dar deoarece va purtăm în suflet şi ne este foarte dor de voi, ne vom aduna iar în locul din care aţi plecat pentru totdeauna, Laura, Gabi, Petrică, Ginel!”, stă scris pe pagina de Facebook Lampioane Pentru Salvatorii Deveniți Îngeri.
 
Dacă i-aţi cunoscut, i-aţi apreciat, i-aţi iubit, dacă v-au fost prieteni, colegi, salvatori sau dacă pur şi simplu vreţi să aprindeți o lumină pentru ei, noi vom fi acolo!
 

Evenimentul de luni, 15 iunie se va desfăşura astfel:

 
– ora 15.00 – RAJA – citirea unor rugăciuni în locul de unde echipajul elicoptetului Smurd Constanţa a plecat pentru ultima dată
– ora 16.00 – lac, vis a vis de plajă „butoaie”, slujba de pomenire, oficiată de un sobor de preoţi
– 16.45 – 17.00 – la câţiva metri de mal, din caiace, se vor lansa pe apă 4 cruci din flori, care plutesc şi au în centru o lumânare aprinsă. Un motodeltaplan va lansa flori pe luciul apei.
 
“Ne vom reaminti ce oameni frumoşi au fost, cât ne-au încântat cu prezenţa lor, cât de bogată este Împărăţia Cerului cu 4 suflete bune şi calde – care ne privesc şi ne ocrotesc!”, mai spun organizatorii, colegii celor patru salvatori SMURD care au pierit în accidentul groaznic din ziua fatidică de 15 decembrie 2014.
 
În urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, şi-au pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
 
Pe 15 decembrie, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbuşirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase şi se îndrepta spre Tuzla.

Vă recomandăm și O LUNĂ DE LA PRĂBUȘIREA ELICOPTERULUI SMURD ÎN LACUL SIUTGHIOL
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii