Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Au trecut șapte ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol. Un elicopter SMURD s-a prăbușit. Patru salvatori au murit

ro

15 Dec, 2021 17:35 6094 Marime text
Astăzi se împlinesc șapte ani de la teribilul accidentul aviatic din zona lacului Siutghiol, în care şi-au pierdut viaţa membrii echipajului elicopterului SMURD:

- pilotul cmdr. Petre Corneliu Cătuneanu,
- copilotul cpt. cmdr. Ginel-Claudiu Crăcănel,
- medicul Laura Vizireanu şi
- asistenta medicală Gabriela Harton. 


Reamintim că pe pe 15 decembrie 2014 un elicopter SMURD care transportase de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară s-a prăbuşit în apele lacului Siutghiol.

Medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, şi-au pierdut viaţa în teribilul eveniment.

Aeronava se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, unde alimentase, şi se îndrepta spre Tuzla.

În jurul orei 16.10, aparatul de zbor s-a prăbuşit însă în lacul Siutghiol. Pentru salvarea echipajului a fost demarată o amplă operaţiune de salvare.

Cu toate acestea, medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, au sfârşit în apele aproape îngheţate ale lacului.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani, căsătorit, un copil), era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de zece ani. Absolvise Şcoala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicoptere de tip EC 135.
 
Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani, căsătorit, un copil minor), avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani şi absolvise cursurile Şcolii Militare în urmă cu 18 ani. 
 
Laura Vizireanu, medicul din cadrul SMURD Constanţa, avea 39 de ani. 
 
Asistenta medicală Gabriela Camelia Harton avea 38 de ani şi lucra în cadrul SMURD din anul 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii