Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Forțelor Terestre Americane în Europa, în vizită la sediul Statului Major al Apărării

ro

23 Feb, 2018 16:02 1126 Marime text

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit astăzi, 23 februarie, la sediul SMAp, pe Comandantul Forţelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Christopher Cavoli.

În cadrul vizitei s-au purtat discuții despre activităţile ce urmează a se desfăşura în comun de către militari ai Forţelor Terestre Române şi militari din Forţelor Terestre Americane din Europa în anul 2018, atât în România, cât şi în centrele de instruire ale USAREUR.

Generalul Ciucă i-a mulţumit generalului-locotenent Cavoli pentru sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României. "Cooperarea dintre armata Statelor Unite din Europa și Armata României s-a concretizat în ultimii ani în foarte multe activități care au dus la creșterea interoperabilității și încrederii dintre cele două armate. Sprijinul SUA privind continuarea procesului de reformă, a demersurilor de integrare euro-atlantică a țării noastre, precum și promovarea României ca factor de stabilitate și securitate în Europa de sud-est a fost și rămâne unul esențial. Relația dintre USAREUR și Forțele Terestre Române trebuie să rămână una foarte strânsă, pentru a putea contribui împreună la securitatea europeană şi internaţională", a precizat generalul Ciucă, la finalul vizitei.

“În cursul primei mele vizite în România am mulţumit generalului Nicolae Ciucă şi echipei sale pentru rolul de conducere în cadrul NATO şi am transmis angajamentul nostru faţă de continuarea strânsului parteneriat dintre țările noastre. Fiind un aliat- cheie în regiunea Mării Negre, acţiunile demonstrative ale României cu Forţele Terestre ale SUA din Europa sporesc interoperabilitatea şi sprijină direct asigurarea capacităţii de luptă. România rămâne un aliat neclintit şi o gazdă bună pentru militarii noştri. Aşteptăm cu interes să continuăm să dezvoltăm relaţia deja foarte puternică”, a declarat generalul Cavoli.


Sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României este unul substanțial atât în teatrul de operații Afganistan, cât și în domeniul instruirii pre-dislocare, în domeniul logistic și, nu în ultimul rând, la înființarea MND SE HQ, NFIU România și HQ BDE.

Programul generalului-locotenent Christopher Cavoli în țara noastră cuprinde și vizitarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.

Sursă: Statul Major al Apărării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii