Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiului Medicilor din România – În 2015 au fost 232 de medici reclamați

ro

24 Mar, 2016 13:22 1740 Marime text
 
Colegiului Medicilor din România a transmis că în 2015, un număr de 232 de medici au fost reclamați la colegiile medicilor din țară, iar 23 au fost sancționați, numărul fiind în scădere față de 2014 când au fost înregistrate 33 de sancțiuni în urma a 192 de plângeri.
 
Conform raportului de activitate al Colegiului Medicilor din România (CMR) pe anul 2015, dintre cei 23 de sancționați 11 au primit mustrare, opt au primit avertisment, iar câte doi au primit vot de blam și interdicția de a exercita profesia sau alte activități medicale. 113 cauze au rămas nesancționate, iar în șapte s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru adoptarea unei decizii conform prevederilor legale. În 11 cauze a fost respinsă contestația, iar în câte o cauză a fost retrasă contestația, respinsă ca nemotivată, respectiv anulată decizia adoptată de Comisia de disciplină a colegiului medicilor județean.
 
Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a pledat, joi, în deschiderea adunării generale a organizației pentru încredere reciprocă între medic și pacient.
 
„Consider că ar trebui să focalizăm acțiunile breslei asupra medicinii de încredere. Apreciez că relația dintre medic și pacient trebuie să câștige influență și franchețe. Pacientul nu trebuie să interpreteze relația cu doctorul său într-un mod simplist. Medicul nu este o persoană este o instituție. Instituția medicului nu este una rece și impersonală ca alte instituții — mergi la doctor pentru că îl creditezi cu competență și credibilitate”, a spus Gheorghe Borcean, notează agerpres.ro.
 
Consilierul de stat Diana Loreta Păun a susținut că are loc o degradare continuă a statutului medicului, punctând că este nevoie de o repoziționare a acestei profesii pe scara valorilor sociale,
 
„Redarea demnității profesiei medicale presupune în egală măsură salarizare și condiții de muncă adecvate, oportunități de dezvoltare profesională și respect”, a spus consilierul de stat, potrivit agerpres.ro.
 
În cadrul aceluiași eveniment, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a afirmat că sunt momente în care medicii trebuie să-și recapete încrederea.
 
„Acest corp medical care rezistă în condiții dificile și îngrijește o națiune, uneori cu mari probleme, trebuie să regăsească acel moment în care să își recapete demnitatea, integritatea, dar nu formal, declarativ, ci în fapt”, a spus ministrul, conform aceleiași surse.
 


Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii