Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Trupurile neînsufleţite a trei persoane vor fi repatriate astăzi şi mâine

ro

19 Nov, 2015 14:50 1919 Marime text
Trei dintre răniţii de la Clubul Colectiv care au murit în străinătate nu au fost repatriaţi nici până în prezent. Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat ca trupurile neînsuflețite a altor trei urmează să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, respectiv mâine.

MAE spune că pentru repatrierea în România a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români, victime ale tragediei din Colectiv, care au decedat în străinătate, au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situaţiilor de criză consulară, sumele necesare suportării cheltuielilor de transport internațional.

„Până în acest moment, din cei opt cetățeni români decedați în străinătate, au fost repatriate în România cinci persoane, urmând ca trupurile neînsuflețite a altor trei să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie 2015, respectiv mâine, 20 noiembrie 2015, după cum urmează: astăzi va ajunge în România trupul neînsuflețit al unui cetățean român decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în România trupurile neînsuflețite ale altor 2 cetățeni români, decedați în Marea Britanie și Germania”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
Totodată, MAE precizează că nu este instituția abilitată să comunice informații referitoare la situația medicală a cetățenilor români, răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi transferați în străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii