Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:58 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulația trenurilor pe magistrala București-Constanța îngreunată din cauza hoților de fier vechi

ro

06 Nov, 2017 14:13 795 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulația feroviară pe segmentul Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) se desfășoară în condiții normale de trafic începând cu ora 12.05, odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a releelor furate.
 
 La această oră, continuă lucrările de înlocuire a cablului tăiat pe relaţia Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești), unde se menține măsura de circulație în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviară pe relaţiile Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) și Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești) s-a desfăşurat astăzi în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.
 
 Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentareal instalației de dirijare a traficului între Călinești - Golești, în vederea sustragerii, iar între Lehliu și Sărulești au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalațiilor de dirijare.
 
 Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație  pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulație de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit și ora de sosire la destinație.
  
Echipele de intervenţii se află pe teren pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase şi remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale.
  
Reprezentanții CFR SA, reamintesc faptul că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale care afectează grav traficul feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii