Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt cei patru suspecţi reţinuţi ca urmare a percheziţiilor de ieri, din Constanţa

ro

23 Apr, 2015 10:19 3768 Marime text
Poliţiştii au efectuat ieri, de 28 de percheziții domiciliare în județele Constanța, Vâlcea şi Giurgiu, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile și unități de calculator ce urmează a fi valorificate în activitatea de urmărire penală în cauză.  

Astfel, ca urmare a activităților specifice desfășurate de polițiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice (SICE), cu sprijinul lucrătorilor Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanţa, s-au documentat faptele infracționale a 13 persoane dintre care 9 inculpaţi şi 4 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, care în perioada 2012 - 2014 ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de produse şi prestări servicii de la societăţiile de tip fantomă SC Vasbac Auto SRL, SC Venucart Auto SRL, SC Creativ Top Construct SRL, producând un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 euro bugetului statului.

Citeşte şi

UPDATE 2. Vezi firmele vizate. Prejudiciu de 1,5 milioane de euro Percheziţii de amploare la Constanţa, la persoane bănuite de evaziune fiscală


 
Activitatea infracțională a celor 9 inculpați şi 4 suspecţi a fost documentată prin administrarea de probe, iar la data de 22.04.2015 au fost efectuate de 28 percheziții domiciliare în județul Constanța, jud Vâlcea şi Judeţul Giurgiu ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile și unități de calculator ce urmează a fi valorificate în activitatea de urmărire penală în cauză.  
 
Potrivit anchetatorilor, în sarcina lui Vasile Căpitanu s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al SC Venucart SRL, societate de tip fantomă, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, a emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, aducând prejudicii la bugetul consolidat al statului cu TVA, sumă dedusă de către aceste din urmă societăţi.
 
Vasile Cristache este acuzat că, în calitate de administrator al SC Vasbac Auto SRL, societate de tip fantomă, în aceeaşi perioadă a emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, producând astfel prejudicii importante în sarcina statului. 
 
Totodată, Iulian Zană, administrator la SC Zan Speed Logistic SRL, s-a reţinut faptul că, a înregistrat în mod fictiv marfuri şi prestări de servicii de la societatea de tip fantomă Vasbac Auto SRL, ulterior în anul 2014 cesionând părţile sociale ale societăţii către o persoană cu o situaţie materială precară.
 
Anchetatorii mai arată că, în sarcina inculapatului Ion Marius, administrator la SC Gama Pro Electric SRL, a înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societăţiile de tip fantomă SC Vasbac Auto SRL şi SC Venucart SRL.
 
Cei 13 inculpați  şi suspecţi au fost conduși la sediul poliției unde, în urma audierii acestora, s-a dispus luarea măsurii reținerii pe o durată de 24 ore faţă de cei 4 inculpaţii menţionaţi mai sus, iar faţă de 3 inculpaţi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, urmând ca pentru ceilalţi inculpaţi cercetările să se desfăşoare în stare de libertate.

Citeşte şi Iată care sunt firmele vizate de percheziţiile de azi, din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii