Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni din Cuba, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România. Ce le-au spus suspecţii oamenilor legii

ro

26 Dec, 2018 11:50 1516 Marime text
Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, opt cetățeni din Cuba, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece doreau să ajungă în Spania. Cei opt cetățeni străini au fost preluați de autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie.

potrivit Poliţiei de Frontieră, în data de 25.12.2018, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Teremia Mare, opt persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Cuba, cinci bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la „frontiera verde”, întrucât intenţionau să ajungă în Spania. Totodată, aceştia au mai precizat că din Belgrad până la frontiera cu România s-au deplasat cu diferite mijloace de transport în comun.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, iar cele opt persoane au fost preluate de autorităţile sârbe, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii