Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerșetori depistați de polițiștii locali din Constanța. Ce măsuri au luat agenții împotriva suspecților

ro

07 Jan, 2019 14:41 1900 Marime text
Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică ori a persoanelor fără adăpost.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, activitățile oameniilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal.

În ultimele 48 de ore, polițiștii locali au depistat 9 persoane apte de munca și un minor care apelau la mila publicului.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 9 amenzi contravenționale în valoare totală de 800 lei și s-au dispus măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie.
Faptele au fost constatate în perioada 05- 06 Ianuarie 2019, în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în zonele aglomerate din oraș.

De asemenea, polițiștii locali au constatat și o infracțiune prevăzută de articolul 215 din Codul Penal.
Faptă care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

”În acest caz s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie” și au fost înaintate documentele către organele judiciare în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, au fost notificate și serviciile sociale.
Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii