Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camătă, trafic de minori și trafic de persoane O femeie, reținută de procurorii DIICOT. Cerșetorie în Italia

ro

05 Aug, 2020 17:06 1691 Marime text
  • Inculpata, împreună cu soțul acesteia, ar fi adăpostit și exploatat prin supunerea la executarea unor munci sau aservire, precum și prin obligarea la practicarea cerșetoriei în Italia două fete minore, în vârstă de 10 și 14 ani și două femei, în vârstă de 37 și 47 de ani. 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unei inculpate, pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, trafic de minori și trafic de persoane.
 
În cauză s-a stabilit faptul că în perioada 2017-2020, inculpata, împreună cu soțul acesteia, ar fi adăpostit și exploatat prin supunerea la executarea unor munci sau aservire, precum și prin obligarea la practicarea cerșetoriei în Italia două fete minore, în vârstă de 10 și 14 ani și două femei, în vârstă de 37 și 47 de ani.

În momentul în care una dintre persoanele vătămate încerca să fugă din locuința unde erau adăpostite, aceasta era supusă la umilințe, amenințată și agresate de către inculpată.
 
Totodată, din actele de urmărire penală a mai rezultat faptul că inculpata și soțul acesteia au împrumutat mai mute persoane cu diverse sume de bani, în euro, percepând de la acestea dobânzi chiar și de 50% din suma împrumutată, pentru fiecare lună.
 
La data de 04.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin, în urma căreia au fost salvate cele 4 persoane vătămate, care au fost preluate de către reprezentanții D.G.A.S.P.C. Mehedinți.
 
În cursul zilei de astăzi, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Mehedinți.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii