Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:15 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceas aniversar Ceronav împlineşte 39 de ani

ro

28 May, 2015 14:50 1076 Marime text
 
Centrul Român pentru Pregatirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV celebrează în această lună împlinirea a 39 de ani de existenţă. Evenimentul se va sărbători pe data de 29 mai 2015, printr-o festivitate desfăşurată la Baza de instruire şi antrenament de pe malul Lacului Siutghiol.
 
”De-a lungul celor 39 de ani CERONAV şi-a consolidat poziţia în rândul celor mai prestigioase centre de pregătire din Europa şi a demonstrat consecvenţă şi ambiţie în iniţierea şi derularea unor proiecte de anvergură. Valori precum stabilitate, tradiţie dar şi încrederea pe care personalul navigant o are în serviciile noastre, sunt cheia de boltă a succesului proceselor de evoluţie şi dezvoltare constantă a CERONAV. Avem o echipă puternică, pentru care progresul reprezintă viziune şi profesionalism” a afirmat Ovidiu Sorin Cupşa, Director General al CERONAV.
 
Înfiinţat în anul 1976, sub denumirea de Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor din Marina Civilă, cu misiunea de a acoperi cerinţele de pregătire şi perfecţionare ale personalului navigant maritim, CERONAV şi-a lărgit pe parcurs atribuţiile şi schimbat denumirea, întâi în Centrul de Instruire şi Perfecţionare a Lucrătorilor din Marina Civilă, iar mai târziu în Centrul de Perfecţionare a Personalului din Marina Civilă şi Calificare Personal Exploatare Portuară. În anul 2003  fuzionează cu Centrul de Perfecţionare a Personalului din Navigaţia Fluvială din Galaţi, devenind CERONAV şi extinzându-şi sfera de activitate prin cumularea instruirii personalului maritim şi portuar cu cea a personalului fluvial. Prin calitatea deosebită a serviciilor de instruire şi ritmul accelerat de dezvoltare, CERONAV a devenit un centru de excelență în Europa de Sud-Est.
 
În prezent, CERONAV asigură cu succes pregătirea teoretică si practică a unui număr de aproximativ 50.000 cursanţi provenind din sectorul maritim, fluvial, portuar si industria offshore,  în conformitate cu legislaţia naţională în domeniu, reglementările internaţionale şi standardele de instruire stabilite de diversele organisme de acreditare, peste 90 % din personalul pregătit în cadrul CERONAV, fiind angajat de către companiile de navigaţie din străinătate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii