Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonii în toate unităţile militare din România în memoria comandorului Ion Stăiculescu, decedat în misiune în Franţa

ro

03 Jun, 2018 12:12 2793 Marime text
Oficialii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că, în toate unitățile militare din țară vor fi organizate luni, 4 iunie, de la ora 8.15, ceremonii de comemorare a comandorului Ion Stăiculescu, decedat în misiune sâmbătă, 2 iunie, în Franța, unde participa la un exercițiu multinațional.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experiență de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manșa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

A executat misiuni de transport aerian în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, precum și numeroase zboruri umanitare în țară și în străinătate.


O ultimă misiune, un ultim zbor!

Comandorul Ion Stăiculescu s-a urcat astăzi în carlinga avionului pentru zborul spre infinitul cerurilor.

Un adevărat militar, un pilot cu peste 7.500 de ore experiență la manșă, din care 3.500 la manșa avionului C 27J Spartan, un instructor și un camarad desăvârșit, tată și soț, comandorul I. Stăiculescu va rămâne în amintirea tuturor ca omul care a căutat perfecțiunea în tot ce a făcut, un Icar modern, plecat prea devreme din rândurile noastre.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!, este mesajul postat, ieri, pe pagina de Facebook a MApN.


Sursa foto: Facebook (Ministerul Apărării Naţionale)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raspopitu 03 Jun, 2018 17:46 Dumnezeu sa il ierte ! In fiecare duminica poporul crestin ortodox se roaga pentru sanatatea ostirii romane ce apara pamantul stramosesc . Doamne ajuta !