Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stranie coincidență. Acum două zile avansat la gradul de general de flotilă aeriană post mortem. Azi va fi înmormântat cu onoruri militare

ro

08 Jun, 2018 05:54 8781 Marime text
Astăzi va avea loc ceremonia de înmormântare cu onoruri militare a pilotului Ion Stăiculescu, după ce acum două zile a avut loc ceremonia de repatriere a pilotului trupul neînsuflețit fiind transportat, în țară, cu un avion C-27J Spartan.

Ca o stranie coincidență, în anul 2010, prima aeronavă de acest tip care urma să intre în dotarea Forțelor Aeriene a fost adusă în țară chiar de către acesta.

Pilotul a fost avansat post-mortem la gradul de general de flotilă aeriană cu o stea, decretul fiind publicat în Monitorul Oficial al României partea I numărul 472/7 iunie 2018.

 
Reamintim că Ion Stăiculescu, a decedat în timpul unei misiuni sâmbătă, 2 iunie, în Franța, unde participa la un exercițiu multinațional.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experiență de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manșa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

A executat misiuni de transport aerian în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, precum și numeroase zboruri umanitare în țară și în străinătate.

Sursă foto: Facebook/ Forţele Aeriene Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii