Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial de Ziua Armatei Române, la Monumentul Eroilor din cel de-al doilea Război Mondial, în Cimitirul Central din Constanța (galerie foto)

ro

25 Oct, 2018 10:11 777 Marime text
Forțele Navale Române sărbătoresc Ziua Armatei României în șase orașe din țară, unde se vor organiza ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei. Marinarii militari participă la expoziții de tehnică și armament, precum și la activități culturale desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Babadag și București.
           
La Constanța, ceremonia are loc la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, în Cimitirul Central, începând cu ora 10.00, iar în intervalul orar 11.00-17.00, va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre, în parcarea de la Mall VIVO. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu –Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

La Mangalia, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 11.00-12.00.

La Tulcea, este planificat miercuri, 24 octombrie, în intervalul orar 13-14.00, simpozionul intitulat „Armata României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord”, iar ceremonia militară și religioasă va avea loc joi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, în Cimitirul Eroilor.
                     
La Babadag, infanteriștii marini participă la ceremonia militară și religioasă care va avea loc la Monumentul Eroilor, în intervalul orar 10.00-11.00.
         
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii