Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai căutat fugar din SUA s-a predat după 43 de ani !

ro

01 May, 2015 22:44 1639 Marime text
 
Clarence David Moore are acum vârsta de 66 de ani și a evadat în iunie 1972 dintr-o închisoare din statul Carolina de Nord, unde intrase în iulie 1967. Motivul pentru care cel mai urmărit fugar din SUA s-a predat după atâţia ani de la evadare este acela că a vrut să beneficieze de tratament medical gratuit!
 
Infractorul avea doar 23 de ani când a fost condamnat și urma să ispășească o pedeapsă de 11 ani pentru jaf armat. Potrivit presei americane, dacă s-ar fi comportat cum trebuie, ar fi fost eliberat în iunie 1978. Într-o seară, în 1972, profitând de neatenţia gardienilor la schimbarea turei, a evadat.
 
 
Astfel, Clarence s-a „ascuns” timp de 43 de ani, evitând poliţia, schimbând identităţi și alergând prin toată America. Când a reușit să i se piardă urma, a început să aibă probleme cu sănătatea. Spre exemplu, în anul 2009, când a fost implicat într-un accident de mașină, bărbatul s-a prezentat poliţiei drept Ronnie Dickinson. A fost arestat, însă a fost eliberat ulterior din lipsă de probe. Nu s-a putut interna în spital să se trateze pentru că nu avea asigurările de sănătate plătite. A început să aibă dureri de spate și probleme cu picioarele. În cele din urmă, Moore s-a prezentat, pe 20 aprilie 2015, la sediul poliţiei din Frankfort, Kentucky, și s-a predat. Dorind să își trateze afecţiunile medicale, fugarul a decis că e timpul să se întoarcă după gratii. Aici va sta internat în spitalul penitenciarului și va fi tratat de medici pe banii statului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii