Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai iubită icoană de pe Muntele Athos, acum în România

ro

05 May, 2016 19:26 3582 Marime text
Zeci de botoșăneni au participat, astăzi, la procesiunea prilejuită de întâmpinarea Icoanei ”Portărița”, "cea mai iubită și cinstită de pe Sfântul Munte Athos". Afară ploua, însă asta nu i-a împiedicat pe oameni să participe la procesiune.
 
Evenimentul religios a început în jurul orei 17.00 atunci când un sobor de preoți a ieșit în întâmpinarea Sfintei Icoane făcătoare de minuni, zugrăvită după originalul de la Mănăstirea Iviron. Icoana ”Portărița” a fost dusă la Biserica din Parcul Tineretului, acolo unde fiecare enoriaș a avut ocazia să se închine.
 

”Îi mulțumim Lui Dumnezeu care ne-a învrednicit cu această icoană, care a fost dăruită parohiei noastre de către părinții de la Muntele Athos. Au spus acolo că singura salvarea a românilor este Maica Domnului. Să o rugăm. Este singura salvare a oamenilor de la toate necazurile, de la toate încercările, de la moartea cea veșnică. Icoana Portărița este ocrotitoarea Mănăstirilor, ocrotitoarea caselor, este aducătoare și făcătoare de minuni”, a spus preotul paroh Ioan Alupoaiei pentru botosaneanul.ro.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii